فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:16 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میترا عزیزی، سحر رزمجو، حمید رجبی، علی اکبر جهاندیده صفحه 147
    سابقه و هدف
    به نظر می رسد استفاده از مکملهای ضد اکسایشی، از فشار اکسایشی ناشی از تمرینهای شدید می کاهد. از این رو، هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر مکملهای ویتامینی معدنی بر آنزیم های ضد اکسایشی، مالون دی آلدیید، و عملکرد دختران شناگر نخبه در سنین بلوغ بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های تحقیق حاضر، 24 دختر شناگر نخبه (سن 22/1±93/12)، عضو تیم های باشگاهی کرج و تهران بودند. آزمودنی ها به طور تصادفی، به دو گروه تجربی و گروه گواه تقسیم شدند. هر گروه در برنامه تمرین سنگین شنا، 5/3 تا 4 کیلومتر در هر جلسه، به مدت 1 ماه شرکت کردند (3 جلسه در هفته به مدت 4 هفته). نمونه گیری خون، قبل و پس از دوره تمرینی برای ارزیابی آنزیم های ضد اکسایشی، صورت گرفت. رکورد کرال 100 متر در آغاز و پایان دوره تمرینی، ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای تی مستقل و همبسته استفاده شد.
    یافته ها
    میزان آنزیم های ضد اکسایشی در گروه تجربی، افزایش داشت. اما این افزایش تنها در مورد سوپر اکسید دیسموتاز، معنی دار بود (04/0p<). همچنین آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در گروه گواه، کاهش معنی داری را نشان داد (01/0p<). در مقایسه بین گروهی نیز سوپر اکسید دیسموتاز (04/0p<) و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (002/0p<) تغییر معنی داری را در پایان دوره نشان دادند. تغییر معنی داری در مالون دی آلدیید و عملکرد شناگران، در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از مکمل در مرحله ای که تمرینات سنگین شنا انجام می گیرد، موجب بهبود عملکرد برخی آنزیم های ضد اکسایشی، در دوران بلوغ دختران می شود که می تواند مورد توجه مربیانی قرار گیرد که در سطوح بالا فعالیت می کنند.
    کلیدواژگان: فشار اکسایشی، آنتی اکسیدان ها، مکمل، دختران شناگر نخبه
  • سیروان آتشک، محمد علی آذربایجانی، حسین شرفی صفحه 154
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع گسترده چاقی در ایران و در سراسر جهان و افزایش عوارض و بیماری های ناشی از آن، شناخت روش های موثری که بتواند عوامل خطرزا و عوارض ناشی از آن را در افراد چاق کاهش دهد، می تواند کاربردهای بسیار مهمی از نظر بالینی داشته باشد. از این رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات 3 ماه تمرینهای مقاومتی پیشرونده، بر غلظت لپتین و اینترلوکین-6 در مردان چاق بود.
    مواد و روش ها
    دریک کار آزمایی نیمه تجربی، 20 مرد چاق (30(BMI≥ 30-20 ساله از بین افراد داوطلب، انتخاب و به طور تصادفی، در 2 گروه تمرینهای مقاومتی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. افراد گروه تمرین مقاومتی، یک برنامه مقاومتی پیشرونده را که شامل 8 حرکت مقاومتی بود، 3 جلسه در هفته و به مدت سه ماه انجام دادند. 5 میلی لیتر خون پس از 14-12 ساعت ناشتایی شبانه، در دو مرحله پیش از آزمون و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی از ورید آنتی کیوبیتال برای سنجش غلظتهای لپتین و اینترلوکین-6 سرم، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری تی همبسته و تی مستقل، در سطح معنی داری 05/0≥p تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از 3 ماه تمرینهای مقاومتی، سطوح لپتین سرمی، کاهش معنی دار یافت (از 86/4±23/21 نانوگرم بر دسی لیتر به 36/5±21/16 نانوگرم بر دسی لیتر؛ 007/0=p) غلظت اینترلوکین-6 سرمی نیز کاهش معنی دار داشت (از 29/0±53/8 پیکوگرم بر میلی لیتر به 81/0±32/5 پیکوگرم بر میلی لیتر؛ 0004/0=p). در حالی که تغییرات غلظت لپتین، 91/6±91/19 نانوگرم بر دسی لیتر، در مقابل 39/7±31/20 نانوگرم بر دسی لیتر (463/=p) و اینترلوکین6، 62/0±51/9 پیکوگرم بر میلی لیتر، درمقابل 67/0±61/9 پیکوگرم بر میلی لیتر (641/0=p) درگروه کنترل در این زمان، از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که انجام تمرینهای مقاومتی طولانی مدت، باعث کاهش معنی دار غلظت لپتین و اینترلوکین-6 می شود. ینابراین پیشنهاد می شود این تمرینها می تواند به عنوان یک راهکار درمانی موثر و کم هزینه در کنترل درصد چربی و ترکیب بدن وزن مردان جوان چاق، مورد استفاده قرار گیرد. بر این اساس، به مردان جوان چاق توصیه می شود به طور منظم به اجرای تمرینهای مقاومتی بپردازند.
    کلیدواژگان: تمرینهای مقاومتی پیشرونده، غلظت لپتین، اینترلوکین، 6، مردان چاق
  • علی مشهدی، عاطفه سلطانی فر، فاطمه محرری، فهیمه نوفرستی صفحه 162
    سابقه و هدف
    اختلال نارسایی توجه /فزون کنشی (Attention Deficit Hyperactivity Disorder، ADHD) یک اختلال عصبی رفتاری شایع در کودکان بوده که کنش وری-روانی اجتماعی کودک را در زمینه های مختلف تحصیلی، اجتماعی و خانوادگی تحت تاثیر قرار می دهد. اختلالهای روان پزشکی زیادی به صورت همبود با این اختلال، وجود دارند که سبب افزایش شدت مشکلات بعدی در این کودکان می شود. هدف این پژوهش، تعیین تاثیر وجود اختلالهای همبود بر پاسخ به درمان متیل فنیدیت در کودکان مبتلا به ADHD بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در گام اول، یک پژوهش توصیفی و در مرحله دوم، یک کار آزمایی بالینی بود. تعداد 50 نفر از کودکان سنین 12- 6 سال، مبتلا به ADHD که به کلینیک روان پزشکی کودک و نوجوان دکتر شیخ مشهد مراجعه کردند، از طریق نمونه گیری به روش پذیرش متوالی انتخاب شدند. تشخیص اختلال ADHDو اختلالهای روان پزشکی همبود، بر اساس معیارهای تشخیصی DSM-IV-TR و نیز استفاده از آزمون تشخیصی K-SADS با استفاده از مصاحبه بالینی، توسط فوق تخصص روان پزشک کودک و نوجوان انجام شد. پس از اخذ رضایت از مادران، با توجه به وزن و سن کودک، دوز مناسبی از داروی متیل فنیدیت برای آنان شروع شد و به مدت 4 هفته ادامه یافت. قبل از شروع درمان، فهرست ADHD-RS توسط مادر بیمار تکمیل و سپس بعد از 4 هفته، برای بررسی اثر درمان، آزمون مجددا توسط مادر تکمیل شد. میزان بهبودی و پاسخ دهی، بر مبنای قضاوت بالینی روان پزشک و آزمونها انجام شد. تحلیل داده های این پژوهش، توسط آزمونهای مک نمار و کای دو، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    از 50 بیمار مبتلا به این اختلال، 60 درصد به درمان پاسخ خوب دادند. همچنین نتایج، حاکی از آن بود که 72 درصد از آزمودنی ها، حداقل دارای یک اختلال همبود بودند که از این تعداد، اختلالهای اضطرابی با 58 درصد، اختلالهای ایذایی با 54 درصد، اختلالهای تیک با 12 درصد و اختلالهای دفع با 10 درصد، بیشترین میزان همبودی را با اختلال ADHD نشان دادند. کودکان ADHD بدون اختلال همبود، در مقایسه با کودکان ADHD با اختلالهای همبود، به درمان متیل فنیدیت، بسیار بهتر پاسخ دادند (05/0p<). در بررسی میزان پاسخ دهی به این درمان در هر یک از اختلالهای همبود با ADHD، نتایج نشان داد که در اختلال اضطرابی و اختلال ایذایی، بین دو گروه پاسخ ده خوب و ضعیف، تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) و در اختلال تیک و اختلال دفع، این تفاوت معنی دار نبود (05/0p>) و نیز بین سن، جنسیت و نوع اختلالADHD، در دو گروه با و بدون اختلالهای همبود، با توجه به پاسخ دهی به درمان، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    وجود اختلالهای روان پزشکی همبود با ADHD، منجر به تغییر پاسخ دهی به درمان متیل فنیدیت شده و میزان پاسخ دهی به این نوع درمان دارویی را کاهش می دهد. همچنین پاسخ به این نوع درمان، ممکن است وابسته به نوع اختلال همبود باشد.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، فزون کنشی (ADHD)، اختلالهای روان پزشکی همبود، متیل فنیدیت
  • علی رمضانخانی، گوهر محمدی، فروزان اکرمی، شهلاقنبری، فاطمه عرب علیدوستی صفحه 169
    سابقه و هدف
    شرکت در برنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج، ممکن است اولین تماس زوجین با نظام سلامت باشد. درک و رضایتمندی آنها از این خدمت، نقش موثری در ادامه استفاده از خدمات بهداشتی خواهد داشت. هدف از این مطالعه، تعیین شکاف در کیفیت برنامه آموزشی مشاوره پیش از ازدواج، از دیدگاه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره پیش از ازدواج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درسال 1389 بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی-مقطعی، 1200 نفر از زوجین شرکت کننده در مراکز آموزشی مشاوره پیش از ازدواج با نمونه گیری غیر تصادفی، انتخاب و با استفاده از پرسشنامه SERVQUAL مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و با کمک آزمونهای ویلکاکسون، تی مستقل، آنالیز واریانس و توکی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. میزان p-value برای معنی دار شدن از نظر آماری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن زوجین 8/4± 5/25 سال بود. 8/65% آنها زن و 2/34% مرد بودند. 5/56% شرکت کنندگان، تحصیلات دیپلم و یا بالاتر از دیپلم داشتند. بین کیفیت خدمت مورد انتظار و خدمت دریافت شده، شکاف منفی (1/0-) وجود داشت. بیشترین شکاف کیفیت در بعد تضمین (23/0-) و کمترین شکاف در بعد همدلی (04/0-) بود. بین میانگین امتیاز شکاف کیفیت و جنسیت و همچنین سابقه شرکت در کلاس، تفاوت آماری معنی دار وجود نداشت ولی در سطوح مختلف تحصیلی، تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شکاف منفی بین خدمت مورد انتظار و خدمت دریافت شده، نظام سلامت باید در ارتقای کیفیت برنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج، انتظارات زوجین را در نظر بگیرد.
    کلیدواژگان: شکاف کیفیت، مشاوره پیش از ازدواج، برنامه آموزشی
  • علی اصغر کلاهی، محمدرضا معتمدی، محمدرضا بیرانوند، احمد رضا فرسار، لطیف گچکار * صفحه 178
    سابقه و هدف

    کمبود منابع ایجاب می کند که برای رسیدن به سطح قابل قبولی از سلامت، این منابع محدود به طرحهای پژوهشی دارای اولویت، اختصاص داده شود. از این رو تعیین اولویتهای پژوهشی در مراکز پژوهشی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. هدف این مقاله، گزارش اولویتهای پژوهشی مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1388 است.

    مواد و روش ها

    این پروژهش با مشارکت 48 نفر از اعضای هیئت علمی و سایر ذینفعان، در سالهای 1388 انجام گرفت. فرایندی که برای تعیین اولویتهای پژوهشی به کار برده شد، بر پنج اصل استوار بود. این اصول شامل مشارکت ذینفعان، تحلیل وضعیت موجود و برآورد نیازها، مشخص کردن عناوین پژوهشی، امتیاز دهی بر اساس معیارها و تعیین اولویتها بر اساس بیشترین توافق بود، این روش با تغییرات اندکی در جهت عملی بودن، از مدل پیشنهادی کارگروه سازمان جهانی بهداشت (The Council on Health Research for Development، COHRED) اقتباس شده بود.

    یافته ها

    بیست بیماری به عنوان اولویتهای مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دست آمد. اولویتهای پژوهشی به دست آمده به ترتیب اولویت، شامل انفارکتوس قلبی، فشارخون بالا، آنژین ناپایدار، آترواسکلروزیس، دیس لیپیدمی، نارسایی قلبی، آنژین صدری پایدار، سندروم متابولیک، عوارض کرونری بای پاس، آمبولی ریه، بیماری های دریچه قلبی، پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی، تب روماتیسمی، شوک کاردیوژنیک، آریتمی های قلبی، ایست قلبی و مرگ ناگهانی قلبی، بیماری های عروق محیطی، سنکوپ، آنژیوپلاستی و والوپلاستی و بیماری های قلبی از نظر اپیدمیولوژی، اتیولوژی، عوامل خطر، پیشگیری، بازتوانی، عوامل اجتماعی-قتصادی، آگاهی و نگرش مردم نسبت به عوامل خطر و پیشگیری است.

    نتیجه گیری

    وجود لیست اولویتها و پایبندی به آن، موجب می شود که موضوعات پژوهشی به سوی اولویتها هدایت شده و در نتیجه از منابع محدود، بیشترین بهره وری حاصل شود.

    کلیدواژگان: اولویتهای پژوهشی، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، COHRED
  • مینوکلانتری، مهدی رضایی، سید مهدی طباطبایی صفحه 187
    سابقه و هدف
    با وجود شیوع بسیار بالای بیماری های مچ دست و استفاده عمومی از ارتزهای پیش ساخته موجود در بازار، اطلاع دقیقی در مورد میزان بی حرکتی ناشی از آنها وجود ندارد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه میزان محدودیت حرکتی حاصل از چهار نوع ارتز پیش ساخته رایج، در افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    40 دانشجوی دانشکده توانبخشی (22 دختر و18 پسر) در محدوده سنی 25-19 سال در این مطالعه شرکت داشتند. دامنه حرکتی مچ دست راست به وسیله الکتروگونیامتر اندازه گیری شد. سپس 4 نوع ارتز (تکنوتن، طب و صنعت،LP وOppo) به طور تصادفی بر روی دست نمونه ها بسته شد. هر فرد تا حد امکان، مچ دست خود را خم (Flexion) و باز (Extention) می کرد. هر حرکت سه بار انجام شد و بین هر ارتز، 60 ثانیه برای استراحت در نظر گرفته شد. آزمون آنووا با اندازه گیری های مکرر برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها آنالیز داده ها نشان داد که میانگین دامنه خم کردن (001/0< p) و باز کردن (001/0< p) چهار ارتز، تفاوت معنی داری داشت. آزمون بونفرونی نشان داد که میانگین دامنه خم کردن در ارتز Oppo (10±40) به طور معنی داری کمتر از ارتز طب و صنعت و تکنوتن بود (به ترتیب 003/0< p و 02/0p <). همچنین میانگین دامنه باز کردن در ارتز طب و صنعت (10±52) با ارتز LP و تکنوتن، تفاوت معنی داری داشت (به ترتیب 001/0< p و 006/0p<).
    نتیجه گیری
    هیچ کدام از ارتزهای پیش ساخته، منجر به بی حرکتی نمی شوند. بنابراین توجه درمانگران به ویژگی های ارتز، قبل از تجویز و تناسب آن بادست استفاده کننده، بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: ارتز پیش ساخته، دامنه حرکتی، مچ دست
  • محمد اسدپور پیرانفر، مرسده کروندی، محمد اسماعیل قیداری، منوچهر بهنیا، محمدرضا بیرانوند، حسن حقانینژاد صفحه 193
    سابقه و هدف
    نارسایی عملکردی دریچه میترال (Functional mitral regurgitation، FMR) به علت تغییر شکل بطن چپ، کشیده شدن (Tethering) و محدب شدن (Tenting) لت قدامی دریچه میترال عارض می شود. بیماری عروق کرونر یکی از دلایل مهم FMR به دلیل کشیده شدن است. تعیین FMR و شدت آن یکی از عوامل مهم پیش آگهی بیماران است. روش های متعددی برای تعیینFMR و شدت آن وجود دارد، از جمله این روش ها، اندازه گیری سطح زیر تحدب لت قدامی دریچه میترال(Anterior Mitral Leaflet Concavity Area، AMLCA) است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، 32 بیمار انتخاب شدند که 19 نفر آنها مرد بودند با تشخیص تنگی کرونری سه رگ (Three vessel disease، 3VD) و کاندید جراحی پیوند عروق کرونر،(Coronary Artery Bypass Graft; CABG)، با یا بدون عمل جراحی دریچه میترال بودند و در ونتریکولوگرافی، FMR داشتند. سطح زیر تحدب لت قدامی دریچه میترال (AMLCA) با اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک(Transthorasic Echocardiography، TTE) در نمای محور طولی قلب (Long axis view، LAX) تعیین شد و رابطه بین شدت نارسایی دریچه میترال (MR) و AMLCA با ضریب همبستگی اسپرمن تعیین و براساس آنالیز Roc Curve نقطه برش (Cut-off Point) یک دهم سانتی متر مربع تعیین شد. آنالیز آماری با استفاده از SPSS نسخه 15 انجام شد.
    یافته ها
    در بیماران مورد مطالعه، سطح AMLCA با TTE، از 1/0تا 43/0 سانتی متر مربع، اندازه گیری شد (نقطه برش 1/0 سانتی متر مربع). همبستگی قوی مابین AMLCA و شدت FMR در اکوکاردیوگرافی TTE در نمای LAX، نشان داده شد (89/0r=). رابطه بین FMR و AMILCA یک رابطه خطی ساده بود. نتیجه گیرینتایج نشان داد که AMLCA در اکوکاردیوگرافیTTE و نمای LAX امکان تشخیص سریع و قابل اعتماد نارسایی دریچه میترال ناشی از بیماری عروق کرونری را فراهم می سازد و از لحاظ کمی نیز با شدت نارسایی دریچه میترال، همبستگی دارد.
    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک (TTE)، سطح زیر تحدب لت قدامی دریچه میترال (AMLCA)، پیوند عروق کرونر (CABG)
  • حسن رضا محمدی، دکترپریسا عظیمی * صفحه 197
    سابقه و هدف

    با توجه به مراجعه بیماران با لنگش عصبی و اهمیت نتایج درمانی در این بیماران و اطلاعات محدود در مورد نتایج آن در کشور، اهمیت اطلاع از آن و نیز به منظور تعیین نتایج لامینکتومی در مبتلایان به لنگش عصبی بر اساس نمره بندی NCOS (Neurogenic Claudication Outcome Score)، مطالعه حاضر در مورد مراجعین به چند بیمارستان، طی سالهای 89-1387 انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش مرور موارد انجام گرفت. کلیه بیمارانی که با تشخیص لنگش عصبی، تحت جراحی لامینکتومی قرار گرفته بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بیمارانی که حداقل سه ماه از درمان آنها گذشته بود، فراخوان شدند و نتیجه درمان، بر اساس نمره بندی NCOS، بررسی و افزایش 20 رتبه ای بعد از عمل این مقیاس، به عنوان لامینکتومی موفق، تلقی شده و نقش عوامل مرتبط با موفقیت یا عدم موفقیت، در آنالیز رگرسیون مشخص شد. در ضمن، میزان رضایت بیماران نیز بررسی شد.

    یافته ها

    طی مدت دو سال، مطالعه روی 84 بیمار واجد شرایط انجام گرفت. سن بیماران 11±61 (بین 30 تا 84 سال) بوده و بیماران، حداقل یک سال پیگیری شدند. تغییرات متوسط رتبه NCOS، قبل و بعد از عمل 7/18±7/42 بود و بین NCOS قبل و بعد از عمل، ارتباط معنی داری دیده شد (0001/0> P). آنالیز رگرسیون نشان داد که نمره بیشتر NCOS قبل از عمل، سن و جنسیت بیماران، در پیش آگهی درمان نقش دارند (0001/0> P). 90٪ بیماران از نتیجه عمل، رضایت داشتند.

    نتیجه گیری

    لامینکتومی برای بیماران لنگش عصبی، مفید و موثر است و به نظر می رسد پارامترهای NCOS قبل از عمل، سن و جنسیت بیماران در پیش آگهی نتیجه لامینکتومی، موثر است. از این رو، انجام تحقیقات تحلیلی بیشتر در این زمینه، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: لنگش عصبی، لامینکتومی، NCOS، تنگی کانال کمری، پیش آگهی
|
  • Mitra Azizi, Sahar Razmjou, Hamid Rajabi, Ali Akbar Jahandideh Page 147
    Background And Aim
    It seems that vitamin-mineral supplementation reduce exercise-induced oxidative stress. However، the adaptation occurred after vitamin-mineral supplementation، especially in pubertal، age is not clear yet. Therefore this study is aimed to investigate the effects of vitamin-mineral supplementation on anti-oxidant enzymes، Malone Dialdehyde (MDA)، and performance in young elite swimmers in pubertal age.
    Materials And Methods
    Twenty-four female elite swimmers (12. 93 1. 22) volunteered to participate in this study and were randomly divide into two groups: vitamin-mineral supplemented (N=12) and control (N=12) groups. Both groups participated in a monthly swimming program (they trained three times a week for a total of four weeks). They swam almost 3. 5 to 4 km/day Blood sampling was done before and after training period to assess anti oxidant enzymes. 100 m crawl records were measured at the beginning and at the end of training period. Independent t test and paired sample t test were used to analyze the data.
    Results
    Antioxidant enzymes increased in vitamin-mineral supplemented group but this increase was only significant in superoxide dismutase (p<0. 04). In control groups، glutathione peroxidase (GSH-Px) significantly decreased (p<0. 01). In between-groups comparison، superoxide dismutase (p<0. 04) and GSH-Px (p<0. 002) had a significant change at the end of the period. No significant change was observed in MDA and swimming performance in both groups. ‍
    Conclusion
    Vitamin/mineral supplementation especially during heavy swimming training was found to improve some antioxidant enzymes performance during pubertal age that can be considered by coaches in high level.
  • Page 154
    Background And Aim
    Given the increasing prevalence of obesity in Iran and worldwide and its related complications and diseases، identification of effective methods reducing its risk factors and complications in obese persons، could have important clinical applications. Hence، the objective of this study was to determine the effects of three month progressive resistance training on serum levels of leptin and interleukin-6 in obese men.
    Materials And Methods
    In a Quazi experimental trial، 20 obese men (BMI≥30، 18-32 years) were selected from volunteer subjects and randomly assigned into two groups، resistance training (n=10) and control (n=10) groups. The experimental subjects performed a progressive resistance training program included eight resistance exercises، three times a week for three month. At baseline and after last training session، 5 mL blood samples were taken from antecubital vein of all subjects after 12-14 hours fasting state. Serum levels of leptin and interleukin-6 were assayed pre-training and 48 hours after the last training session. Statistical analysis was performed using paired and independent t-test، at p<0. 05 significance level.
    Results
    After three month resistance training، the serum leptin levels (from 21. 23±4. 86 ng/dl to 16. 21±5. 36 ng/dl; p=0. 007) and interleukin-6 levels (from 8. 53 ± 0. 29 to 5. 32± 0. 81 pg/ml، p=0. 0004) significantly decreased in the training group، while leptin (from 19. 91±6. 91 ng/dl to 20. 31±7. 39 ng/dl; p=0. 463) and interleukin-6 (from 9. 51±0. 62 pg/dl to 9. 61±0. 67 pg/dl; p=0. 641) remained unchanged in control subjects at the same time. ‍
    Conclusion
    The results of the study showed that long-term resistance training significantly reduces the serum levels of leptin and interlukine-6. Therefore، it is suggested that these trainings could be an effective and low-cost therapeutic method to control the percentage of fat and body composition in obese young men. According to this view، obese men are recommended to perform regular resistance training.
  • Ali Mashhadi, Atefeh Soltanifar, Fatemeh Moharreri, Fahimeh Noferesti Page 162
    Background And Aim
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is a common neurobehavioral disorder that affects the educational، social and familial functions of children. ADHD has many comorbid psychiatric disorders which increase the future problems in these children. This study aimed to evaluate the effect of comorbid psychiatric disorders on the response to Methylphenidate in children with ADHD.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive research in the first step and a clinical trial، in the second step. Fifty children with ADHD (aged 6 to 12) referred to child psychiatry clinic of Sheikh Hospital were recruited in the study through consecutive sampling. The diagnosis of ADHD and comorbid psychiatric disorders were made by a board certified child psychiatrist based on DSM-IV-TR criteria via the clinical interview and Kiddie-Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia (K-SADS). After obtaining informed consent from mothers Methylphenidate was started based on their age and weight and continued for four weeks. ADHD Rating Scale was completed by mothers before starting the medication and after four weeks. The level of improvement and treatment response was estimated based on test results and clinical judgment of psychiatrist. Statistical analysis was done by McNemar and chi square tests using SPSS version 19.
    Results
    60% of total 50 patients with the disorder had a good response to treatment. 72% of children with ADHD had at least one comorbid psychiatric disorder. The most common comorbidities were: Anxiety disorders in 58%، Disruptive behavior disorders in 54%، Tic disorders in 12 % and elimination disorders in 10% of children. Children with ADHD without any comorbidity had better treatment response than children with comorbidities (p<0. 05). In evaluation of treatment response in each comorbidities، there were significant differences between children with good and poor response in anxiety and disruptive behavior disorders (p<0. 05). These differences were not significant in tic and elimination disorders (p>0. 05). Regarding treatment response، there was no significant difference between age، sex، and subtype of ADHD in children with and without comorbidities (p>0. 05). ‍
    Conclusion
    Presence of ADHD psychiatric comorbidities leads to changes in response to Methylphenidate and reduces the treatment response. Response to this treatment may be related to the type of comorbidities.
  • Ali Ramezankhani, Gohar Mohammadi, Forouzan Akrami, Shahla Ghanbari, Fatemeh Arab Alidousti Page 169
    Background And Aim
    Attendance in pre-marital education and counseling program may be the couple’s first encounter with the health care system. Their perception and satisfaction of this program would play critical role in further use of health services. The purpose of this study was to identify the quality gap of pre-marital education and counseling program from viewpoint of couples referring to premarital counseling centers of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2010.
    Materials And Methods
    In a descriptive cross-sectional study، a total of 1200 couples attending in premarital counseling centers were selected with non random sampling method and studied using SERVQUAL questionnaire. Data were analyzed with Wilcoxon، independent t-test، analysis of variance، and Tukey tests using SPSS version 18.
    Results
    The mean age of couples was 25. 5±4. 8 years، 65. 8% of subjects were women and 34. 2% were men. 56. 5% of the couples had high school diploma or higher. There was negative service quality gap (-0. 1) between expected and received services. The most service quality gap was in assurance dimension (-0. 23) and the least was in empathy dimension (-0. 04). There was no significant difference between gap score mean، gender، and history of participation in premarital counseling classes، but there was significant difference in gap score between different education levels (p>0. 001). ‍
    Conclusion
    Regarding to negative gap between received and expected service; health care system should consider the couples’ expectation to improve the quality of premarital education and counseling program.
  • Ali-Asghar Kolahi, Mohammad-Reza Moatamedi, Mohammad-Reza Beyranvand, Ahmad-Reza Farsar, Latif Gachkar Page 178
    Background And Aim

    Allocation of limited resources to research proposals with high priority helps achievement of acceptable level of health. Therefore، priority setting in research centers is a necessary action. The objective of this study is to report the research priorities of the Cardiovascular Research Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2009.

    Materials And Methods

    This study involved 48 faculty members and other stakeholders in 2009. There were five basic principles including stakeholders’ participation and consensus، situation analysis، need assessment، defining research priority topics، and scoring the criteria. This is a modified version of the proposed model of “The Council on Health Research for Development (COHRED).

    Results

    Twenty diseases were determined as research priorities of the cardiovascular research center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. These priorities included myocardial infarction، hypertension، unstable angina، atherosclerosis، dyslipidemia، heart failure، stable angina، metabolic syndrome، coronary bypass complications، pulmonary embolism، heart valve diseases، prevention of deep vein thrombosis، rheumatic fever، cardiogenic shock، cardiac arrhythmia، cardiac arrest and sudden cardiac death، Peripheral vascular disease، syncope، angioplasty and valvuloplasty، cardiovascular diseases: epidemiology، etiology، risk factors، prevention، rehabilitation، socioeconomic factors، knowledge، attitude، and practice to risk factors and prevention. ‍

    Conclusion

    Providing researchers with a list of research priorities and commitment to it، conduct research topics toward priorities and consequently the most productivity is achieved from the limited resources.

  • Minoo Kalantari, Mehdi Rezaee, Seyed Mahdi Tabatabaee Page 187
    Background And Aim
    Despite the high incidence of wrist diseases and general use of commercial wrist orthoses، there is not precise information concerning the extent of immobility that these orthoses provide. Thus this study aimed to investigate and compare the range of motion (ROM) achieved from four common commercial orthoses in normal subjects.
    Materials And Methods
    Forty students from Rehabilitation faculty of Shahid Beheshti University of Medical sciences (22 females and 18 males) aged 19-25 years، with normal range of motion، and no history of injury or pain in the right wrist participated in this study. The ROM of the right wrist was measured by electrogoniometer. Then different commercial orthoses (Teknotan، Teb o sanat، LP and OPPO) were worn in random order. Then the subjects were asked to move their wrist in flexion and extension direction as much as possible. Each movement was repeated for three times. Sixty seconds rest time was applied between each successive orthosis. Data analysis performed using repeated-measure ANOVA test.
    Results
    Data analysis showed that the mean range of flexion (p=0. 001) and extension (p<0. 001) were significantly different among four orthoses. Bonferroni test showed that OPPO orthosis (40±10) permitted significantly less flexion in comparison with Teb o sanat and Tecnotan (p=0. 003 and p=0. 02، respectively). Teb o Sanat orthosis (52±10) permitted significantly less extension in comparison with LP and Tecnotan (p=0. 001and p=0. 006، respectively). ‍
    Conclusion
    The results showed that none of these commercial orthosis immobilized the wrist. Therefore، specifications of the orthosis and the fitting of the orthosis with hand should be considered by the prescribers.
  • Page 193
    Background And Aim
    Functional mitral regurgitation (FMR) results from left ventricular remodeling، anterior leaflet tethering or tenting. Coronary artery disease is one of the important causes of FMR due to tethering. Detection of FMR and its severity is one of important factors in patient prognosis. There are different methods for detection of FMR and its severity، including anterior mitral leaflet concavity area (AMLCA).
    Materials And Methods
    In this cross sectional study 32 patients were selected، 19 of them were male with three vessel disease (3VD) and were candidate for coronary bypass graft surgery (CABG) with or without mitral valve surgery. They had FMR in ventriculography. Anterior mitral leaflet concavity area (AMLCA) was determined by long axis view (LAX) of transthorasic echocardiography (TTE). Relation between severity of MR and AMLCA determined with Spearman''s correlation coefficient and according to Roc curve study cut-off point was 0. 1 cm2. Statistical analysis was performed using SPSS Version 15.
    Results
    In studied patients، AMLCA were 0. 1-0. 43 cm2 in transthorasic echocardiography (cut-off point was 0. 1 cm2). A strong correlation was seen between AMLCA and FMR severity with LAX view of TTE (r=0. 89). Relation between FMR and AMLCA was a simple linear relationship. ‍
    Conclusion
    The results showed that AMILCA in the parasternal LAX view provides rapid and reliable diagnosis of FMR due to coronary artery disease and is quantitatively related to the severity of MR. In this regard، further studies with more subjects are recommended.
  • Hassan Reza Mohammadi, Parisa Azimi Page 197
    Background And Aim

    Due to referring of patients with neurological claudication and the importance of treatment results in these patients، limited information about its results، and importance of this information، and to determine the results of laminectomy in patients with neurological claudication according to Neurogenic Claudication Outcome Score (NCOS)، this study was conducted in patients of several hospitals during 2009-2011.

    Materials And Methods

    This study was performed using Case Series method. All patients with neurological claudication diagnosis who had laminectomy surgery، were studied. Patients had been treated for at least three، were recalled and the results of treatment were evaluated based on NCOS scoring and 20 rating increase in the scale after the operation was considered as successful laminectomy and role of factors associated with success or failure was determined by regression analysis. Patients’ satisfaction was also evaluated.

    Results

    study on 84 eligible patients was performed during two years. Patients’ aged 61±11 (30 to 84 years) and patients were followed for least one year. Average changes of NCOS score، before and after surgery was 42/71±18/75. A significant difference was found between before and after surgery NCOS. (p<0. 0001). Regression analysis showed that higher rank of NCOS before surgery، age، and gender affects the prognosis of treatment (p<0. 0001). 90. 47% of patients were satisfied with the surgery.

    Conclusion

    Laminectomy for patients with neurological claudication is useful and effective and recommended. It appears that NCOS parameters before surgery، age، and gender affect prognosis of laminectomy result. Therefore، more Analytical Research in this area is recommended.